Το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας.

TO-THAYMA-NA-NIOTHEIS-ELLHNASΥπότιτλος: Δέκα συναντήσεις με την Ελλάδα.
Οι δρόμοι του ήλιου και της Αλήθειας, περνούν από την Ελλάδα. Από την Ελλάδα που ύψωσε έναν Παρθενώνα, σύμβολο Ελευθερίας, από την Ελλάδα που νανουρίζει τα παιδιά της, αιώνες τώρα, στον παλμό της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δικαιοσύνης, από την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, της θυσίας και του ελεύθερου στοχασμού, από την Ελλάδα, που ξέρει να τραγουδά με τον ποιητή της πως «εμείς εχθρό δεν έχουμε, παρά μονάχα κείνον που δεν σέβεται τον Άνθρωπο».

… Όταν μιλάω για την Ελλάδα, τα αισθήματα ξεχύνονται ποταμός μέσα μου και εμποδίζουν τα λόγια. Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που νοιώθω, το τόσο δυνατό που με συνεπαίρνει και με απογειώνει, το τόσο σταθερό που έγινε ο άξονας της ζωής μου, το τόσο υπέροχο που με κάνει να αισθάνομαι Άνθρωπος… (Από το οπισθόφυλλο)

«Ο άνθρωπος μένει εκεί, όπου είναι θαμμένο ένα μέρος της καρδιάς του», έγραψε ο Αλέξανδρος Δουμάς.
Ο Sam Chekwas, το παιδί από την Νιγηρία, με τα φωτεινά και ερευνητικά μάτια, που ήρθε από την χώρα του να σπουδάσει στην Ελλάδα, ντυμένος στο πνεύμα και την καρδιά με την αγάπη για το Seaburnαληθινό, το υψηλό και το ωραίο, δεν μάκρυνε ποτέ από δω.
Τα τραίνα της ζωής του, ασταμάτητα έφευγαν και γύριζαν, φεύγουν και γυρίζουν, με τη σημαία του χρέους, με την πραμάτεια της προσφοράς, με τη σοδειά της αγάπης.
Σ΄ένα ταξίδι, που κρατάει χρόνια τώρα, διατηρώντας την ποιότητα του σεβασμού, την ευχέρεια της κατανόησης και την ανάγκη της συμπόρευσης, στα μονοπάτια της ουσίας...
Ευγενία Γ. Κουτσουλιέρη

Ο Σαμ τιμάει τη πατρίδα μας όσο κανείς άλλος Φιλέλληνας… Τον ευχαριστούμε!
A. Μάρτης

sam chekwas photoΟ βραβευμένος από την Ελληνική κυβέρνηση ως Πρεσβευτής του Ελληνισμού Dr. Sam Chekwas γεννήθηκε στο Lagos της Νιγηρίας και σπούδασε Οδοντιατρική και Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Το 1989 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου ζει σήμερα με την οικογένειά του.
Το 1992 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn Books και άνοιξε το μοναδικό βιβλιοπωλείο Ελληνικών τίτλων στην Αστόρια.
Ως σήμερα ο εκδοτικός οίκος του, έχει εκδώσει 120 ελληνικούς τίτλους ενώ το βιβλιοπωλείο διαθέτει περισσότερα από 7.000 ελληνικά βιβλία.

Τίτλος: Το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας
Υπότιτλος: Δέκα συναντήσεις με την Ελλάδα
Τίτλος πρωτοτύπου: The Beauty of Being Greek
Συγγραφέας: Σαμ Τσέκουας
Μετάφραση: Ευγενία Κουτσουλιέρη
Εκδοτικός οίκος του συγγραφέα: www.seaburnbooks.com
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Μπαζαίος

logo-3d-small