Η καλή τύχη εδώ και τώρα

i kali tychi edo kai toraΕπί τριάντα εννιά χρόνια ο Μπαρθόλομιου Νηλ έχει ζήσει προστατευμένος από τη μητέρα του. Όταν εκείνη πεθαίνει, ο Μπαρθόλομιου καλείται να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Πώς όμως ένας άντρας που όλη του η πορεία έχει καθοριστεί από τη μητέρα του, την Εκκλησία και τις επισκέψεις του στη βιβλιοθήκη θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του;

Προσπαθώντας να αντλήσει κουράγιο και αυτοεκτίμηση, ο Μπαρθόλομιου αρχίζει να παίζει ένα παιχνίδι με τον εαυτό του προσποιούμενος ότι είναι ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο σταρ τον οποίο λάτρευε η μητέρα του, και να μοιράζεται αυτή την εμπειρία με τον ηθοποιό μέσω μιας μονόπλευρης αλληλογραφίας μαζί του, με τις επιστολές του να εξελίσσονται σε ημερολόγιο αποκαλυπτικό της συγκινητικής προσπάθειας ενός ανθρώπου να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο.

Ένας έκπτωτος αλκοολικός ιερέας, μια νεαρή βιβλιοθηκάριος και ο αθυρόστομος αδερφός της θα συνθέσουν μια ασυνήθιστη παρέα που θα βοηθήσει τον Μπαρθόλομιου στο ταξίδι της πραγματικής ενηλικίωσής του.

Ο Κουίκ μάς προσφέρει ένα ακόμη ασυνήθιστο διαμάντι, γεμάτο εκκεντρικούς, ζωντανούς, έντονα ανθρώπινους χαρακτήρες… Το χιούμορ, το πάθος και οι απρόβλεπτες αλλαγές πορείας ορίζουν την οδύσσειά τους και μας θυμίζουν ότι το ταξίδι είναι σημαντικότερο από τον προορισμό.
Booklist

Μια τρυφερή ιστορία, που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα ελαφριά αλλά και φιλοσοφική.
Financial Times

Είναι αδύνατον να μην αγαπήσουμε καθέναν από τους ελαττωματικούς χαρακτήρες του Κουίκ... Αστείο και συγκινητικό, το τελευταίο του βιβλίο κινείται στο ίδιο πνεύμα με τον Οδηγό Αισιοδοξίας.
USA Today

matthew-quick-2Ο Μάθιου Κουίκ γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου 1973 και μεγάλωσε στο Oaklyn του New Jersey. Έχει πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία από το πανεπιστήμιο La Salle και ένα MFA από το Goddard College.
Έφυγε από τη δουλειά του ως μόνιμου καθηγητή Αγγλικών στην Haddonfield στο New Jersey για να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα.
«Ο Οδηγός Αισιοδοξίας» έγινε μπεστ σέλερ των New York Times και το οποίο μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο, αποσπώντας βραβείο Όσκαρ.
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ έχει λάβει Εύφημο Μνεία του βραβείου PEN/Hemingway.
Ζει στη Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας με τη γυναίκα του, μυθιστοριογράφο και πιανίστα Alicia Bessette.

Τίτλος: Η καλή τύχη εδώ και τώρα
Τίτλος πρωτοτύπου: The Good Luck of Right Now
Συγγραφέας: Matthew Quick
Μετάφραση: Σπύρος Γιανναράς
Επιμέλεια: Μαρία Συμεωνίδου
Εκδότης: Ίκαρος

logo-3d-small