Γιατί έτσι μας αρέσει

giati-etsi-mas-areseiΤίτλος: Γιατί έτσι μας αρέσει.
Υπότιτλος: Κράτος και διακυβέρνηση: η εμπειρία ενός δημοσίου υπαλλήλου

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος επί δεκαετίες δημόσιος υπάλληλος του υπ. Υγείας  περιγράφει στο βιβλίο του -με άκρως αποκαλυπτικό τρόπο- την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση όπως ο ίδιος την έχει βιώσει. Αποκαλύπτει γεγονότα και καταστάσεις που συνδέονται με το τέρας της γραφειοκρατίας.

- Γιατί δεν λειτουργεί το κράτος;
- Γιατί είναι τόσο χαοτικό;
- Γιατί αποτυγχάνουν οι μεταρρυθμίσεις;
- Τι είναι αυτό που εμποδίζει τη χώρα να λειτουργήσει όπως τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.;
- Τι είναι αυτό που δεν κάνουμε καλά;

Η προσέγγιση και η προσπάθεια οικοδόμησης της απάντησης δεν ακολουθεί την κλασσική οδό. Δεν πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό βιβλίο.

Ο συγγραφέας θέλει να δείξει με απλό τρόπο ποια πραγματικά είναι η καθημερινότητα της διοίκησης, πως λειτουργεί, πως σκέφτεται, πως δρα, πως παίρνει τις αποφάσεις. Ποια είναι η σχέση της με τα κόμματα, αλλά και η σχέση των κομμάτων μαζί της. Ποια η σχέση της με την Ευρώπη.

Προσπαθεί να αναδείξει αυτό που πραγματικά συμβαίνει, να μιλήσει για τα πράγματα που αποφεύγουμε να παρουσιάσουμε στις επίσημες συσκέψεις και στα συνέδρια.

george-georgakopoulosΟ Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1961 και είναι στέλεχος του Υπουργείου Υγείας. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στην κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Lumiere Lyon 2 στη Γαλλία.
Εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας (1991 – 1996) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθηνών. Το 1996 αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Εργάστηκε για 6 χρόνια στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. ως εκπρόσωπος της χώρας (1999 – 2005) όπου και σχεδίασε και υλοποίησε την προεδρία της Ελλάδας το 2003 στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας ήταν πρόεδρος της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. “δημόσια υγεία” και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. (από κοινού με την Ε. Επιτροπή) κατά τον 6ο και καταληκτικό διαπραγματευτικό γύρο στη Γενεύη για την Σύμβαση – Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον έλεγχο του καπνού.
Εκπροσώπησε κατά καιρούς την Ελλάδα σε επιτροπές υψηλού επίπεδου στην Ε. Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα υγείας, αναπηρίας, και προστασίας των προσφύγων. Ήταν επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας (2011-2012).
Είναι μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες” και μέλος του Δ.Σ. του “Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος”. Αρθρογραφεί σε θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της υγείας.


Τίτλος: Γιατί έτσι μας αρέσει.
Υπότιτλος: Κράτος και διακυβέρνηση: η εμπειρία ενός δημοσίου υπαλλήλου
Συγγραφέας: Γιώργος Γεωργακόπουλος
Πρόλογος: Άννα Διαμαντοπούλου
Εκδότης: Αρμός

logo-3d-small