Κώστας Πολίτης.

 

politis

Τι κοινό έχουν η ΕΒΓΑ, η Αγροτική Τράπεζα, το Ξυστό, το Μινιόν, ο ΔΟΛ και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού;

Η απάντηση είναι… ότι πίσω από τους λογότυπούς τους κρύβεται το ίδιο όνομα! Ο Κώστας Πολίτης!

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη «Σχολή Δοξιάδη». Μπήκε στη διαφήμιση το 1969 και εργάστηκε σε διαφημιστικές εταιρείες όπως η Interad, Ikon και Producta. Το 1978, εντάχθηκε στην ομάδα της Bold Advertising και διετέλεσε Δημιουργικός Διευθυντής της Bold Ogilvy έως το 2000. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση της Design Direct (του δημιουργικού τμήματος της Bold).

Έχει διατελέσει, πρόεδρος της Ένωσης Γραφιστών, πρόεδρος του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης (2001), μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ επί σειρά ετών, καθώς και μέλος της πρώτης κριτικής επιτροπής των ΕΒΓΕ (2002).

Έχει βραβευθεί και διακριθεί πολλές φορές στο Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφήμισης και σε συμμετοχές διαγωνισμών σχεδιασμού εταιρικής ταυτότητας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως λέει ο ίδιος, στους λογότυπους είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Έτσι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς στο επάγγελμα (πριν από την επάρατη σύνταξη), έψαξε και μάζεψε ό,τι είχε σκαρώσει όλα αυτά τα χρόνια, και τα παρουσιάζει σ’ ένα μικρό λεύκωμα.

O Κώστας Πολίτης είναι ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της ελληνικής διαφημιστικής βιομηχανίας.
Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα αντίτυπο του λευκώματος αυτού, δεν έχει παρά να το ζητήσει, στέλνοντας ένα μήνυμα με τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Πηγή: designmag.gr

logo-3d-small