Το παιχνίδι της μίμησης

to-paixnidi-tis-mimisisΤίτλος: Το παιχνίδι της μίμησης
Υπότιτλος: Ο Άλαν Τιούρινγκ αποκωδικοποιείται

Ο Άλαν Τιούρινγκ, ο εξέχων μαθηματικός που έσπασε τον γερμανικό κώδικα Enigma, έδωσε τη δυνατότητα σε μια ομάδα Βρετανών κρυπταναλυτών να συντομεύσουν κατά πολύ τη λήξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό να εξασφαλίσει στον Τιούρινγκ μια θέση στην ιστορία, αλλά η διάνοιά του δεν περιορίστηκε εκεί.

Θεμελίωσε τη σύγχρονη επιστήμη των υπολογιστών δημιουργώντας την Καθολική Μηχανή Τιούρινγκ και το Παιχνίδι της Μίμησης, μια δοκιμασία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

Οι βραβευμένοι Jim Οttaviani και Leland Purvis παρουσιάζουν την εκκεντρική ιδιοφυΐα του Τιούρινγκ, ενός δρομέα ολυμπιακού επιπέδου και πρωτοπόρου θεωρητικού.

Η πολύπλευρη συμβολή του κατέχει ακόμη και σήμερα σημαντική θέση στη σύγχρονη επιστήμη των υπολογιστών και στα προηγμένα συστήματα τηλεπικοινωνίας.

jim ottaviani

 

 

O Jim Ottaviani είναι συγγραφέας-δημιουργός σειράς κόμικ σχετικών με την ιστορία της επιστήμης. Έχει γράψει βιογραφίες για τον Γαλλιλαίο, τον Νιούτον τον Νιλς Μπορ και αρκετά σενάρια για τον Ρίτσαρντ Φάινμαν.
Εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος στο Πανεπιστήμιο του Michigan ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί ως πυρηνικός φυσικός.
Υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος για το βραβείο Ignatz and Eisner και υπότροφος του Xeric Foundation.
Η δουλειά του βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των Graphic Novels for Youth και στη YALSA’s Great Graphic Novels for Teens, στη New York Times Editor’s Choice. Έχει επιλεγεί ως φιναλίστ στην American Association for the Advancement of Science’s Science Books & Films Prize. Ζει στο Μίτσιγκαν.

leland purvisΟ αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και συγγραφέας Leland Purvis ήταν υποψήφιος του Ignatz and Eisner Award και κριτής του Comics Journal. Ζει στο Όρεγκον με τη σύζυγο και την κόρη του και είναι έβδομης γενιάς κάτοικος του Πόρτλαντ.

Ο Purvis είναι ιδρυτικό μέλος της Drawbridge Studios (πρώην Deep-Six) στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, καθώς και των ACT-I-VATE webcomics.

Τίτλος: Το παιχνίδι της μίμησης

Υπότιτλος: Ο Άλαν Τιούρινγκ αποκωδικοποιείται
Ξενόγλωσσος τίτλος: The Imitation Game: Alan Turing Decoded
Συγγραφέας: Jim Ottaviani
Εικονογράφηση: Leland Purvis
Μετάφραση: Στάμος Τσιτσώνης
Επιμέλεια: Μάγγη Μίνογλου
Εκδότης: Εκδόσεις Κριτική

logo-3d-small