Ελλάδα 1453-1821

ellada 1453-1821Τίτλος: Ελλάδα 1453-1821
Υπότιτλος: Οι άγνωστοι αιώνες

O Βρετανός ιστορικός David Brewer αναλύει τις εξελίξεις στον ελληνικό χώρο από την Άλωση της Πόλης μέχρι την Επανάσταση του 1821, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά εκείνα της οθωμανικής διοίκησης που αφορούσαν τον τρόπο ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών κατοίκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πόσο ελεύθεροι ήταν οι Έλληνες; Ήταν υπόδουλοι και, αν ναι, με ποια έννοια; Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι διαδεδομένες αντιλήψεις σχετικά με θέματα όπως το παιδομάζωμα, οι εξισλαμισμοί, η δυσβάστακτη φορολογία, το κρυφό σχολειό;

Ποιος ήταν ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας την περίοδο αυτή;


«Το πολύτιμο αυτό βιβλίο, γραμμένο με έμπνευση, οξυδέρκεια και αίσθημα ηθικής ευθύνης, καλύπτει επτά σχεδόν αιώνες ελληνικής ζωής μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού ανεξάρτητου κράτους».

Roderick Beaton


david-brewer-2Ο Ντέιβιντ Μπριούρερ γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1932 και είναι ομότιμος καθηγητής Κλασικών Σπουδών στην Οξφόρδη, έμαθε ελληνικά και γοητεύτηκε από την Επανάσταση του 1821.

Επί πολλά χρόνια επισκεπτόταν τα πεδία και τα οχυρά όπου διεξήχθησαν οι θρυλικές μάχες. Το βιβλίο του "Η φλόγα της ελευθερίας" είναι το πρώτο του και είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και μελέτης ελληνικών και αγγλικών κυρίως πηγών του.
Ζει στο Λονδίνο.


Τίτλος: Ελλάδα 1453-1821

Υπότιτλος: Οι άγνωστοι αιώνες
Συγγραφέας: David Brewer
Μεταφραστής: Νίκος Γάσπαρης
Εκδότης: Πατάκης

logo-3d-small