Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου.


O_ANDRAS_POU_AGAPOUSE_72
Νουβέλα η οποία πραγματεύεται το κλασικό πρόβλημα όλων των ζευγαριών: την ζήλεια. Το λάθος τρόπο να σκεφτόμαστε και να ερμηνεύουμε τις καταστάσεις.

Παρακολουθούμε, μέσα από την αντρική  ματιά και σκεπτικό, ένα μεσοαστικό Αθηναϊκό ζευγάρι το οποίο ενώ φαινομενικά έχει καταφέρει να έχει αυτό που λέμε «στρωμένη ζωή», παρά ταύτα εκφυλίζεται και καταστρέφεται σιγά σιγά μέσα από τις οικείες διαστάσεις της καθημερινότητας.

Το ύφος του συγγραφέα σε ταξιδεύει μέσα από γλαφυρές λεπτομέρειες σκέψεων και αντιλήψεων που διαμορφώνουν την καθημερινότητα στο παραλογισμό μας.

Ο αφηγητής, ονόματι Σόλων, έχει δικό του ακτινολογικό ιατρείο, η γυναίκα του είναι κι αυτή εργαζόμενη, τυπική εικόνα στελέχους τράπεζας, την κορούλα τους την κρατάει μπέιμπυ σίτερ, ενώ οι δυο τους γυρίζουν κουρασμένοι στο σπίτι αργά. Η εικόνα σας φαίνεται γνωστή? Όλα ωραία στρωμένα μέσα σε μια οικεία καθημερινότητα και σε σκέψεις για ένα δεύτερο παιδάκι για να ολοκληρωθεί η οικογενειακή ευτυχία.

Που όμως βρίσκονται οι πραγματικές αφορμές, οι ενδείξεις, τα ορατά σημάδια που οδηγούν τον ήρωα στον εφιάλτη της ζηλειας;

katsoularis
«Η σκέψη μου γλίστρησε στην μορφή του δικού μου εφιάλτη, στον άντρα που χα δει στο προθάλαμο του ιατρείου μου, στον πατέρα του συμμαθητή της Μιλένας που χα συναντήσει πριν από μερικές εβδομάδες, σε εκείνον που κρυβόταν πίσω από τα σκοτεινά παρμπρίζ έχοντας καρφωμένο το βλέμμα του στην Ρεα, σαν μαγνητισμένο. Αισθάνθηκα την παρουσία του και πάλι τριγύρω μου, για μια στιγμή σχεδόν ένιωσα την ανάσα του, στράφηκα γύρω μου, τον έψαξα με τα ματιά μου στο χώρο, δρασκέλισα σε λίγα βήματα που με χώριζαν από την αίθουσα αναμονής, έψαξα στο σημείο που είχε σταθεί, έφερα την ίδια σκηνή στο μυαλό μου ξανά και ξανά, ώσπου το βλέμμα της Λουκίας ανήσυχο και παραξενεμένο με επανέφερε στην πραγματικότητα των άλλων. Την μοναδική πραγματικότητα»

Όταν φωλιάζει η ζήλια μέσα μας, όταν ο σπόρος της αμφιβολίας μας οδηγεί σε λάθος νοητικά μονοπάτια, όταν χάνεται η σιγουριά μας το αποτέλεσμα είναι πάντα ένας επονείδιστος χωρισμός?

Η συνέχεια .....στο βιβλίο.Τίτλος: Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ
Συγγραφέας: Κώστας Κατσουλάρης
Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ
Έτος Έκδοσης: 2011
Αριθμός Σελίδων: 112
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14x20,50

logo-3d-small