Το θαύμα της Χρωματοθεραπείας.


biblio
Το Αύρα-Σώμα μια μοναδική μορφή αυτό-θεραπείας για το σώμα, το νου και το πνεύμα, με τη βοήθεια των χρωμάτων. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του είναι ενδιαφέρουσα.

Η Βίκι Γουόλ γεννημένη στο Λονδίνο, το έβδομο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας, με προγόνους από τους οποίους είχε κληρονομήσει την γνώση για τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες φυτών, είχε διορατικές ικανότητες από πολύ μικρή ηλικία, πράγμα που της έδινε τη δυνατότητα να διακρίνει τις χρωματιστές αύρες.

Όταν έχασε τη φυσική της όραση, η ικανότητα αυτή ενισχύθηκε. Το θαύμα συνέβη μια νύχτα, όταν η Βίκυ συγκέντρωσε τα κατάλληλα φυτικά συστατικά στο σπίτι της κι άρχισε την αλχημική της εργασία. Όπως ανέφερε αργότερα, ένιωθε σαν τα χέρια της να κατευθύνονταν σ' αυτό που είχαν να κάνουν.

Το περιεχόμενό τους από κρυστάλλινα-διάφανα έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων και αποστάγματα είχε αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες.

bottles
Σχεδόν το μισό βιβλίο ασχολείται ουσιαστικά με την διαδρομή αυτής της ανακάλυψης, από μια γυναίκα που δεν είχε καθόλου εύκολη ζωή, οριοθετήθηκε από την έλλειψη της όρασης της αλλά την είδε σαν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, πίστης και εκπλήρωσης κάποιας προσωπικής αποστολής.

Όλα αυτά  δίνουν τροφή σε κάποιον που θα διαβάσει το βιβλίο σε μυστικιστικές αναζητήσεις και ανάγκες του εαυτού μας που συνθλίβονται  στα γρανάζια της καθημερινότητας.

Στο υπόλοιπο μέρος του βιβλίου υπάρχει ουσιαστικά μια ενδελεχής και λεπτομερή ανάλυση για το σύστημα της Χρωματοθεραπείας που καλύπτει τη διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία της θεραπείας Αύρα-Σώμα, αναφέρεται στο συμβολισμό και στην ιστορία των χρωμάτων και δίνει παραδείγματα εξαιρετικών θεραπειών.

Γίνεται όμως αισθητή η έλλειψη χρώματος στην συγκεκριμένη έκδοση μια που άλλωστε είναι και το ίδιο το θέμα της. Τουλάχιστον ο χάρτης των τσάκρα σε αντιστοιχία με τα χρώματα θα έπρεπε να ήταν έγχρωμος.
Τίτλος:Το θαύμα της Χρωματοθεραπείας
(The miracle of colour healing )
Συγγραφέας: Wall Vicky,  Lindstrom Martin
Μεταφραστής: Φυτοπούλου Χρυσή
Εκδότης: Κέδρος
Σελίδες: 273
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

logo-3d-small