Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ!

MIA-ALLH-MERA-THA-KERDISEIS-ESYΔύο αδέλφια, ο Άρης και ο Πέτρος είναι δύο μικροί κάστορες που όλη τη μέρα πολεμάνε να κερδίσει ο ένας τον άλλον. Ο Άρης έρχεται πάντα πρώτος και ο Πέτρος αναρωτιέται πότε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα φωνάξει κι αυτός "Σε πέρασα!". Η μαμά τους τους εξηγεί πως η αληθινή ζωή είναι γεμάτη χαρές και λύπες. "Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ, Πέτρο".

Και να που φτάνει εκείνη η μέρα και ο Πέτρος καταλαβαίνει πως δεν έχει τόση σημασία ποιος κερδίζει, αλλά ποιος ξεπερνά τον εαυτό του.

Ένα ακόμη διδακτικό παραμύθι της βραβευμένης Μαρίας Παπαγιάννη που ταυτόχρονα με τα Ελληνικά κυκλοφόρησε σε τρεις γλώσσες, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, με εικόνες της διάσημης εικονογράφου Εύας Θάλτερ.

Μαρία Παπαγιάννη.

MARIA-PAPAGIANNH

"Γεννήθηκα το 1964 στη Λάρισα. Εκεί έζησα τους πρώτους μου χειμώνες ενώ στον γειτονικό Πλαταμώνα τα πρώτα μου καλοκαίρια. Έκανα εύκολα φίλους και μιλούσα λίγο περισσότερο από το κανονικό.


Τα φοιτητικά μου χρόνια τα έζησα στη Θεσσαλονίκη σπουδάζοντας ελληνική φιλολογία. Μετά ήρθα στην Αθήνα κι άλλαξα διάφορες δουλειές. Έκανα κυρίως τη δημοσιογράφο σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Ακόμα δεν μπορώ ν΄ αποφασίσω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω.

Προς το παρόν διαβάζω και διηγούμαι παραμύθια στα παιδιά μου και στους φίλους τους και στους φίλους των φίλων τους. Βλέπετε κάνω ακόμα εύκολα φίλους. Έτσι αν είμαι τυχερή, μου λένε κι αυτοί τις ιστορίες τους."


Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Εικονογράφηση: Εύα Θάρλετ
Εκδόσεις: Πατάκη
Έτος: 2013

logo-3d-small