Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες.

TO-AGORI-POY-MILAGE-ME-TOYS-PLANHTES p01Το βιβλίο «Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες» είναι η ιστορία της Kristine Barnett και του γιου της Jacob, που διαγνώστηκε σε ηλικία δύο ετών ότι πάσχει από ήπιο σύνδρομο Asperger. Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς του Jacob, ότι το παιδί τους δεν θα είναι σε θέση να δένει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του και τους συνέστησαν ειδικούς και ασκήσεις έτσι ώστε να μάθει της βασικές δεξιότητες.

Παρ’ όλα αυτά ο μικρός Jacob, κλεινόταν όλο και περισσότερο στον δικό του κόσμο, μέχρι που σταμάτησε να μιλάει. Η Kristine Barnett, με βάση τις συμβουλές του συζύγου της Michael και ακολουθώντας το ένστικτό της, σταμάτησε να επικεντρώνεται στο τι δεν μπορούσε να κάνει ο μικρός Jacob και εστίασαν την προσοχή τους στο τι πραγματικά μπορούσε να κάνει. Και το παιδί έκανε πολλά.

Έμαθε μόνο του να λύνει μαθηματικές εξισώσεις, γεωμετρία και τριγωνομετρία μέσα σε δυο εβδομάδες!!

Η Kristine Barnett, που δεν ήταν σίγουρη, αν το παιδί της έλεγε ανοησίες ή ήταν ιδιοφυΐα, έστειλε ένα βίντεο της θεωρίας που ανέπτυξε όταν ήταν εννέα ετών, στο φημισμένο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών, στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Ο παγκοσμίου φήμης Αστροφυσικός, καθηγητής Scott Tremaine, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της θεωρίας του Τζέικομπ, που είναι η «διευρυμένη εκδοχή της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν». Η θεωρία του Τζέικομπ, λειτουργεί ως προέκταση της Θεωρίας της Σχετικότητας και η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα του εξασφαλίσει πολύ σύντομα μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ.

Ο Τζέικομπ, που γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1998, έχει δείκτη ευφυΐας (IQ 170) υψηλότερο του Αϊνστάιν και διαθέτει φωτογραφική μνήμη, ενώ σήμερα, σε ηλικία δεκατριών χρόνων εργάζεται κανονικά, ως ερευνητής, στον τομέα της κβαντικής φυσικής.

Επιπλέον, ο Τζέικομπ διευθύνει την δική του φιλανθρωπική οργάνωση, με τίτλο «Jacob's Place», που στόχο έχει να ενημερώσει το κοινό για τον αυτισμό αλλά και να καταρρίψει τους σχετικούς μύθους.  
 

Σ' αυτό το βιβλίο, η Κριστίν Μπαρνέτ καταθέτει τη συγκλονιστική μαρτυρία της. Μας διηγείται πώς επέτρεψε στο παιδί της, με την πίστη, την αφοσίωση και τη φροντίδα της, να καλλιεργήσει την ασύλληπτη ιδιοφυΐα του. Μια ιστορία-ύμνος στην ελπίδα και στην αγάπη.


TO-AGORI-POY-MILAGE-ME-TOYS-PLANHTES p02H Kristine Barnett ζει στην Ιντιάνα με τον σύζυγό της, Michael, και τα παιδιά τους. Το 1996 ίδρυσε Acorn Hill Academy, ένα παιδικό σταθμό που εξυπηρετούσε τις  τοπικές οικογένειες. Η Kristine και ο σύζυγός της Michael ασχολούνται σήμερα με το ίδρυμα «Jacob's Place».

Οι Barnetts δεν ήταν πλούσιοι άνθρωποι, και εκτός από την οικονομική δυσπραγία, η Kristine αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για λογαριασμό του Τζέικομπ και των δύο μικρότερων παιδιών της, καθώς και αθάνατη πίστη στην κοινότητά τους, στους φίλους και στην οικογένεια, η Kristine και ο Michael κατάφεραν και επικράτησαν.

Τίτλος: Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες.
Υπότιτλος: Η αληθινή ιστορία του Τζέικομπ Μπαρνέτ
Τίτλος πρωτοτύπου: The Spark
Συγγραφέας: Kristine Barnett
Μεταφραστής: Μιχαήλ Γ.Α. Μακρόπουλος
Εκδότης: Ψυχογιός
TO-AGORI-POY-MILAGE-ME-TOYS-PLANHTES p04


logo-3d-small