Συνέντευξη με την Μάρα Χωματίδη.


mara05.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συγγραφή είναι λύτρωση!


1. Τόπος καταγωγής? Βόλος.

2. Οι θύμισες των παιδικών χρόνων πόσο διαμόρφωσαν την αισθητική σας άποψη? Μεγάλωσα στη Σαουδική Αραβία στο Ιράκ, λόγω επιχειρηματικών υποχρεώσεων του πατέρα μου. Όπως καταλαβαίνετε βίωσα και γεύτηκα μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα απο τη δική μας. Το πνεύμα της ερήμου, το μυστήριο και ο αέρας απο τον «Λόρενς της Αραβίας» σε συνδυασμό πάντα με το Ελληνικό κάλλος διαμόρφωσαν το μεγαλύτερο μέρος του χαρακτήρα μου καθώς και της αισθητικής μου. Οι παιδικές αναμνήσεις μου ισορροπούν ανάμεσα στον εκλεκτικισμό και στον συνδυασμό του μοντέρνου με το κλασικό.

3. Τι υπάρχει από αυτές τις αναμνήσεις στο σπίτι σας? Τα πάντα... Όλη μου η ζωή.

4. Τι στυλ προτιμάτε? Το κλασικό μαζί με την αύρα του μοντέρνου. Υπάρχουν σχεδιαστικοί κώδικες που εναρμονίζουν στοιχεία διαφορετικών εποχών και τάσεων. Αυτό με χαλαρώνει...

2_mara_photos

5. Αγαπημένο χρώμα? Το μαύρο και το λευκό.

6. Τι συμβολίζει? Εμένα, την ψυχή μου , το πνεύμα μου.

7. Ποιο κτίριο θα θέλατε να έχετε κτίσει, αν ήσασταν αρχιτέκτονάς? Τον Παρθενώνα φυσικά... Αθάνατο και αξεπέραστο Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, το Κέντρο του κόσμου.

8. Ποιο κτίριο θα θέλατε να γκρεμίσετε? Όχι ένα, πολλά πλέον όπως έχουν καταντήσει αυτή την πόλη όλοι αυτοί που αυτοβαπτίζονται χρόνια τώρα θεμελιωτές της!

9. Είστε συλλέκτης? Ναι, είμαι συλλέκτρια της ποιότητας, της μάθησης, της παιδείας, της ευγένειας.

10. Αγαπημένη πόλη? Η Αθήνα, γιατί πάντα θα υποστηρίζω τις ρίζες της και ποτέ δεν θα ξεχνώ την ιστορία της. Ποτέ όσο και αν κάποιοι θέλουν να την εξαφανίσουν...

11. Αγαπημένο στέκι? Ο ορίζοντας, ο καθαρός ορίζοντας, η φύση και όχι το τσιμέντο... με καταθλίβει η όψη του τσιμέντου.

12. Ποια είναι η αγαπημένη σας περιοχή στην Αθήνα? Το παραλιακό κομμάτι της και το βουνό... η πλήρης αντίθεση.

13. Ποιό είναι το ποιό αγαπημένο σας αντικείμενο από μικρή, που καταφέρατε να αγοράσετε? Όλα όσα έχω, είμαι πλήρης και απόλυτα ευχαριστημένη Δόξα τω Θεώ.

3mara_photos

14. Ποιό είναι το πιο αγαπημένο σας αντικείμενο στο σπίτι? Κάτι που έχω απο μικρή απο την Αραβία  και νιώθω πως δεν ήρθε τυχαία στα χέρια μου.
15. Αγαπημένο λουλούδι? Η ορχιδέα, η λευκή ορχιδέα.

16. Ο καλύτερος Αρχιτέκτονας? Ο Αλέξανδρος Τομπάζης.

17. Αγαπημένος designer? Υπάρχει και ανήκει στο χώρο της μόδας αν θα μπορούσα να τον συμπεριλάβω στην ερώτηση. Είναι η διαχρονική Coco Chanel.

18. Πως ορίζετε το καλό γούστο? Όταν δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις κάτι παραπάνω. Η υπερβολή αφαιρεί την καλαισθησία.


19. Ποιό τραγούδι ή βιβλίο σας εκφράζει διαχρονικά? Οι Άρρητοι λόγοι του Ηρόδοτου και ο μικρός πρίγκηπας του Antoine de Saint – Exupery.

20. Αν θέλατε να αποδώσετε την σημερινή κατάσταση με ένα τραγούδι, ή με ένα θεατρικό έργο ποιό θα ήτανε? Με το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

21. Σταδιοδρομία από επιλογή ή από τύχη? Από ανάγκη ψυχής... Η λύτρωση μου!

 

 


Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Συνεντεύξεις


sxediastiko