Συνέντευξη με τον ΚΥΡ ή αλλιώς Γιάννη Κυριακόπουλο.


images

 

 

 

 

 

 

Αγαπήστε αυτή την χώρα!!

1. Τόπος καταγωγής? Αθήνα, από γονείς πρόσφυγες από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας.

2. Οι θύμισες των παιδικών χρόνων πόσο διαμόρφωσαν την αισθητική σας άποψη? Από μικρός ήμουν πειραχτήρι. Δεν ξέρω αν αυτό υπήρξε προπομπός της γελοιογραφικής μου καριέρας.

3. Τι υπάρχει από αυτές τις αναμνήσεις στο σπίτι σας? Στο σπίτι τίποτα. Στο μυαλό μου πολλές.

KYR3
4. Τι στυλ αρχιτεκτονικής και διακόσμησης προτιμάτε? Το "Μίνιμαλ"

5. Αγαπημένο χρώμα και τι συμβολίζει? Το άσπρο. Μου αρέσει να ξεπαρθενεύω με το πενάκι μου.

6. Ποιο κτίριο θα θέλατε να έχετε κτίσει, αν ήσασταν αρχιτέκτονας και ποιο κτίριο θα θέλατε να γκρεμίσετε? Θα ήθελα να είχα χτίσει την Παραπορτιανή στη Μύκονο και να γκρέμιζα την «Βωβόπολη» στα Βόρ. προάστια.

7. Είστε συλλέκτης? Όχι Πλήττω αφάνταστα όταν πηγαίνω σε σπίτια και βλέπω στην σειρά ρολόγια, τσεβρέδες, γκλίτσες, αγαλματάκια από ελεφαντόδοντο κλτ. Την μόνη ίσως συλλογή που κάνω ειναι να μαζεύω «ευχάριστες στιγμές που πέρασα» τις οποίες και επισκέπτομαι λίγο πριν κοιμηθώ.

8. Αγαπημένη πόλη? Ρώμη.

9. Αγαπημένο στέκι? Το σπίτι του Διονύση Σαββόπουλου.

10. Ποια είναι η αγαπημένη σας περιοχή στην Αθήνα? Η περιοχή γύρω από τους "αέρηδες"

kyr
11. Ποιό ήταν το πιο αγαπημένο σας αντικείμενο από μικρός, που καταφέρατε να αγοράσετε? Ένα βιβλίο με έγχρωμα σκίτσα του Ντίσνευ.

12. Αγαπημένος Αρχιτέκτονας και designer? Ο Γιαπωνέζος αρχιτέκτων Tadao Ando και designe o Jonathan Ive.

13. Πως ορίζετε τον ρόλο της γελοιογραφίας? Να πάρει τα κακώς κείμενα της χώρας, να τα πασπαλίσει με χιούμορ και να τα μεταφέρει στους υψηλά ιστάμενους Και βεβαίως πάντα με αγάπη για την χώρα.

14. Ποια είναι τα όρια της σάτιρας? Εκεί που σταματάει η ευπρέπεια.

15. Αν θέλατε να αποδώσετε την σημερινή κατάσταση με ένα τραγούδι, ένα συγγραφικό ή θεατρικό έργο ποιό θα ήτανε? Το τραγούδι «Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα…»

16. Σταδιοδρομία από επιλογή ή από τύχη? Από τύχη. Έτυχε να ξεφυλλίσω ένα βιβλίο του Αμερικανοεβραιου σκιτσογράφου και αρχιτέκτονα STEINBERG  Μου άλλαξε την ζωή.

17. Αν επαπροσδιορίζατε τις αξίες της ζωής μας ποια θα βάζατε πρώτη? Την ζωή!

KYR-p2
18. Η οικονομική κρίση που περνάμε πιστεύεται ότι θα μετατραπεί σε αναζήτηση νέων αξιών? Το απόστημα έσπασε. Αυτό μπορεί να φέρει μόλυνση αλλά μπορεί να φέρει και θεραπεία. Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω το δεύτερο.

19. Η εμπειρία που συγκεντρώσατε και τα ερεθίσματα που πήρατε πως θα μετατρεπόταν σε μία συμβουλή για τους νέους? Αποφεύγω να δίνω συμβουλές και πολύ περισσότερο στους νέους που ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν.

20. Η γελοιογραφία λέει όσα δεν μπορεί να πει η δημοσιογραφία ή είναι συμπληρωματικός προς αυτήν λόγος? Ο γελοιογράφος στην εφημερίδα είναι όπως η θέση ενός ποδοσφαιριστή μέσα στην εντεκάδα. Επιδίωξη μου είναι να βάλω ΓΚΟΛ.

21. Με το χιούμορ που σας διακρίνει δώστε μία συμβουλή προς τους νέους και φέρελπις πολιτικούς και μία προς τους παλαιούς... «Αγαπήστε αυτή την χώρα»Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Συνεντεύξεις


sxediastiko