Οι γυάλινες σκάλες της Faraone.

Faraone p0Η σκάλα πέρα από την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ δύο ορόφων, παίζει και ένα σημαντικό ρόλο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στην διακόσμηση του χώρου. Η σωστή τοποθέτηση του κλιμακοστασίου ή της εσωτερικής σκάλας, είναι πολύ σημαντική στην λειτουργικότητα του κτιρίου.

Εξ ίσου σημαντική όμως είναι και η επιλογή του υλικού κατασκευής, αφού αποτελεί στοιχείο αισθητικής ενότητας του χώρου. Σίδερο, αλουμίνιο, ξύλο, γυαλί ή συνδυασμός των υλικών, στρογγυλές, ευθύγραμμες ή σε όποιο σχέδιο απαιτεί ο χώρος, οι σκάλες είναι πάντα στο αισθητικό επίκεντρο.  
Faraone p01
Faraone p02
Faraone p04
Faraone p05
Faraone p07-1
Faraone p08
Faraone p10
Η ιταλική εταιρεία Faraone που ξεκίνησε την λειτουργία της το 1969 και δραστηριοποιείται στις αρχιτεκτονικές κατασκευές από γυαλί, έχει να επιδείξει γυάλινες σκάλες, τόσο εντυπωσιακές που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως χρηστικά έργα τέχνης. Για όσους δεν έχουν υψοφοβία και επιλέγουν την διαφάνεια της γυάλινης σκάλας, η Faraone, θα τους εντυπωσιάσει με το σύγχρονο ντιζάιν και την προσοχή στη λεπτομέρεια σχεδιασμού και κατασκευής.

Οι σχεδιαστές Matteo Paolini, Roberto Volpe, Nino Faraone και ο αρχιτέκτων Mauricio Cardenas Laverde, έχουν δημιουργήσει σύγχρονες φόρμες που κινούνται ανάμεσα στην πολυτέλεια την κομψότητα, την γλυπτική και την αισθητική ελαφρότητα.  
Faraone p11
Faraone p12
Faraone p13
Faraone p14
Faraone p16-1
Faraone p17
Faraone p18
Faraone p21
Minerva design Roberto Volpe

Δημοσίευση: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: faraone.it


sxediastiko