Η μινιμαλιστική μπανιέρα που αιωρείται

Vessel-p01Οι Product Designers Miles Hartwell και Matt Withington ίδρυσαν το 2009 την εταιρεία Splinter Works, με στόχο να δημιουργήσουν εντυπωσιακά έπιπλα με γλυπτική φόρμα.

Οι καθαρές σχεδιαστικές φόρμες τους και η μινιμαλιστική τους γραφή βρήκε εφαρμογή σε ένα ξεχωριστό έπιπλο. Στην μπανιέρα Vessel, που είναι ο συνδυασμός δύο μοναδικά χαλαρωτικών αντικειμένων: της αιώρας και της μπανιέρας.
Vessel-p02
Vessel-p03
Vessel-p04Η Vessel είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα με εσωτερικό θερμομονωτικό αφρό που κρατάει ζεστό το νερό για πολύ περισσότερο χρόνο από το κανονικό.

Η στερέωση γίνεται από τις δύο πλευρές της, με στηρίγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και απελευθερώνει το νερό από την βάση της σε ένα ειδικά κατασκευασμένο σιφόνι δαπέδου.
Vessel-p05
Vessel-p07Η μπανιέρα Vessel παράγεται με μήκος από 2,6 έως 3 μ., και διατίθεται σε οκτώ χρώματα: μαύρο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο, ροζ, χάλκινο, καθαρό ασήμι και το μοντέλο Gold Vessel με φύλλα χρυσού.

Η προκλητικά αισθητική γραμμή της μπανιέρας Vessel, οφείλεται στα καινοτόμα υλικά κατασκευής, την σχεδόν αόρατη στήριξη της, τον ξεχωριστό σχεδιασμός της και στην φαντασίωση της τέλειας χαλάρωσης που υπόσχεται.
Vessel-p09
Vessel-p11Προϊόν: Vessel
Εταιρεία: Splinter Works
Product Designers: Miles Hartwell, Matt Withington
Χώρα: Αγγλία
Vessel-p13

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα
 

Πηγή: splinterworks.co.uk

 


sxediastiko