Πλυντήριο που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρισμό

drumi by yirego-p01Ένα πλυντήριο ρούχων που δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό και του αρκούν μόλις 5 έως 8 λεπτά για να ολοκληρώσει την πλύση, ανέπτυξε η Industrial Designer Yi Jiang.

Η ιδέα ξεκίνησε ως ένα βιομηχανικό σχέδιο για την διατριβή της Yi Jiang στο Ontario College of Art and Design University. Κάθε ένα νέο πρωτότυπο όμως διόρθωνε και ουσιαστικά καθοδηγούσε την σκέψη της στην δημιουργία ενός μοντέλου παραγωγής ανεξάρτητου από το ηλεκτρικό ρεύμα, με το πέμπτο και τελικό πρωτότυπο να είναι το Drumi.
drumi by yirego-p02
Το Drumi δημιουργεί μια βιώσιμη λύση με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, εξοικονομώντας χρόνο, ενέργεια και χρήματα και έρχεται να καλύψει την ανάγκη πολλών ανθρώπων στην χρήση μηχανικών αντικειμένων για την βασική καθαριότητα.

Εκτός από την απόλυτη απεξάρτησή του από το ηλεκτρικό ρεύμα, το πλυντήριο χρησιμοποιεί 80% λιγότερο νερό και απορρυπαντικό για να ολοκληρώσει μία ολόκληρη πλύση 2,5 κιλών.
drumi by yirego-p03
Η Καναδέζικη εταιρεία YiREGO, που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό ειδών για το σπίτι με έμφαση στη δημιουργία περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων μέσω αντισυμβατικών σχεδίων, έχει ως στόχο να δημιουργήσει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα οικιακής χρήσης που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα και θα παρέχουν απλές λύσεις για τις εργασίες του νοικοκυριού.

Η εταιρεία θέλει τα προϊόντα της να περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά, και στόχος της είναι να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, τόσο κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, όσο και κατά την χρήση των προϊόντων.
drumi by yirego-p05
Ο διαφορετικός σχεδιασμός, η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα του Drumi, χάρισαν στην Industrial Designer Yi Jiang πολλά μεγάλα βραβεία.

Προϊόν: Drumi
Industrial Designer: Yi Jiang
Εταιρεία: YiREGO
Χώρα: Τορόντο, Καναδάς

Κείμενο: Στέλλα Βαρδαξόγλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: yirego.com


sxediastiko