Η νέα σειρά παιδικών παιχνιδιών της Kartell

kartell toys for kids-p01Στο περσινό Salone del Mobile, η Iταλική εταιρεία επίπλων Kartell γύρισε στο παρελθόν για να αποτίσει φόρο τιμής σε ένα από τους πρωτοπόρους του ιταλικού design, τον Ettore Sottsass. Το 2016, γυρνούν και πάλι πίσω, αλλά αυτή τη φορά στην κλίμακα και την ηλικία με την παρουσίαση της νέας συλλογής παιδικών παιχνιδιών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kartell έχει δημιουργήσει σειρά με παιδικά έπιπλα. Ο Marco Zanuso και ο Richard Sapper, σχεδίασαν το 1964 την «Κ4999» μία παιδική πλαστική καρέκλα για να ακολουθήσει το 1979, 15 χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια στον σχεδιασμό παιδικών επίπλων, το «Sistema Scuola» από το Centro Kappa.
kartell toys for kids-p02
kartell toys for kids-p03
kartell toys for kids-p04
Μισό αιώνα μετά την πρώτη απόπειρα, η Kartell επανέρχεται με μία νέα σειρά παιδικών παιχνιδιών που διαθέτουν υψηλή αισθητική, ζωντανά χρώματα και διασκεδαστικά σχέδια και φέρουν την υπογραφή διάσημων designers.

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής και ιδρυτής του studio Nendo, Oki Sato, σχεδίασε την σειρά των σκαμπό Smile και το κουνιστό άλογο H-horse με τις διαφανές καμπύλες. Ο Philippe Starck παρουσίασε την κούνια Airway, κατασκευασμένη από διαυγές ή αδιαφανές πολυανθρακικό πλαστικό. Ο Piero Lissoni σχεδίασε τα παιδικά αυτοκινητάκια και ο Ferruccio Laviani σχεδίασε ένα τραπέζι με πολύχρωμα κομμάτια που επιτρέπουν στο παιδί να αναπτύξει την φαντασία του.
kartell toys for kids-p05
kartell toys for kids-p06
kartell toys for kids-p07

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Θέμα: Νέα προϊόντα

Πηγή: wallpaper.com


sxediastiko