Δροσερός χώρος με 1 λεπτό την ημέρα

geizeer eco friendly-p01Προϊόν: Geizeer
Studio: idea3Di
Product Designer: Ferdinando Petrella, Damiano Iannini
Χώρα: Ιταλία
Υλικό κατασκευής: Ξύλο και ψυκτικό gel

Το Geizeer γεννήθηκε από την ανάγκη δύο Ιταλών αρχιτεκτόνων που ήθελαν να δροσίσουν τον περιβάλλοντα χώρο της εργασίας τους και να αισθανθούν και οι ίδιοι το ανακουφιστικό αίσθημα της δροσιάς κατά την περίοδο της έντονης θερμότητας, χωρίς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το A/C ή να ανησυχούν για την κατανάλωση ενέργειας.

geizeer eco friendly-p02
geizeer eco friendly-p04
geizeer eco friendly-p06

Δεν είναι πάντα εφικτή αλλά ούτε και υγιής η χρησιμοποίηση του κλιματιστικού σε καθημερινή πολύωρη βάση. Η υψηλή κατανάλωση ενέργειας το καθιστά αντιοικονομικό ενώ η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, όπως πονοκεφάλους, δυσκαμψία του αυχένα, πόνο στην πλάτη και αναπνευστικά προβλήματα.

geizeer eco friendly-p09
geizeer eco friendly-p10

Η λύση που προτείνει το studio idea3Di λέγεται Geizeer και είναι ένα μικρό ξύλινο κουτί που περιέχει τον ανεμιστήρα και το ψυκτικό gel. Η συσκευή τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ή από το PC με Micro USB. Αυτή η ενέργεια της επιτρέπει να απελευθερώνει αποτελεσματική ποσότητα ψυχρού αέρα σε μία απόσταση 1,2 μ. και 360ο γύρω από αυτήν.

geizeer eco friendly-p11
geizeer eco friendly-p12

Η ψυκτική ικανότητα είναι εξάρτηση πολλών παραμέτρων (υγρασία, θερμοκρασία του δωματίου, τα ανοίγματα και η μόνωση των δωματίων κ.λ.π.). Οι δοκιμές έγιναν στη Ρώμη, σε ένα δωμάτιο 12 τ.μ., καλά μονωμένο με θερμοκρασία 28 βαθμούς.

geizeer eco friendly-p08

Η ιδέα του Ferdinando Petrella και του Damiano Iannini, χαρίζει μία οικολογική και πολύ οικονομική δροσερή ατμόσφαιρα. Με λιγότερο από 1 cent την ημέρα και με ένα όμορφο σχέδιο που ταιριάζει σε όλους του χώρους το Geizeer ήρθε για να μας συντροφεύει.

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: geizeer.it, kickstarter.com

 


sxediastiko