Βραβευμένο πολυχρηστικό έπιπλο για μικρά διαμερίσματα

ludovico office-p01
Προϊόν
: Ludovico Office

Product designer: Claudio Sibille
Διαστάσεις κλειστού: Π. 51 εκ. x Β. 47 εκ. x Υ. 89 εκ.
Διαστάσεις ανοικτού: Π. 121,5 εκ. x Β. 47 εκ. x Υ. 89 εκ.
Υλικό: Ευκάλυπτος
Εταιρεία: Sibille Furniture
Χώρα: Ουρουγουάη

Ο Ουρουγουανός product designer Claudio Sibille, κέρδισε το α’ βραβείο στην κατηγορία Furniture, Decorative Items and Homeware Design Award του A' Design Awards and Competition, ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία στον χώρο του σχεδιασμού, για το πολυχρηστικό έπιπλο Ludovico Office.

ludovico office-p02

Ένα μικρό τροχήλατο έπιπλο με τρία συρτάρια, μεταμορφώνεται σε ένα ολοκληρωμένο χώρο γραφείου, με αποθηκευτικούς χώρους, επιφάνεια εργασίας, αλλά και την καρέκλα του. Το πολυχρηστικό έπιπλο Ludovico Office, με διάσταση της ανοικτής επιφάνειας στα 70 x 47 εκ., μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρούς χώρους και για τραπέζι φαγητού.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτή η μονάδα είναι πολύ απλός, ωστόσο ιδιαίτερα απροσδόκητος. Η καρέκλα είναι λεπτή και έξυπνα συνδεδεμένη με το κύριο σώμα του γραφείου. Όταν η καρέκλα τοποθετηθεί στην θέση της, γίνεται μέρος του επίπλου, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι συρτάρι. Μόνο όταν η καρέκλα βγει, εμφανίζονται τα κενά που χρησιμοποιούνται για την φύλαξή της.

ludovico office-p05

Επειδή τα πάντα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με ακρίβεια χιλιοστού, για να μην τραυματίζεται το ξύλο από απρόσεκτες κινήσεις κατά την είσοδο ή έξοδο της καρέκλας, ο Claudio Sibille μετά από παρατηρήσεις και μελέτη, τοποθέτησε πολλά κομμάτια τσόχας σε πολύ βασικά σημεία.

Κείμενο: Λητώ Θεοδοσίου
Κατηγορία: Νέα Προϊόντα
Πηγή: claudiosibille.com


sxediastiko