Φοριέται το ξύλο?

woodtim-p01

Εταιρεία: WoodTim
Product Designers: Τίμος Κολυμπίρης, Χαρά Κολυμπίρη
Περιοχή: Θήβα, Ελλάδα
Υλικά: Ξύλο, ύφασμα, τεχνόδερμα, φυσικό δέρμα, οικολογικά βερνίκια

Φοριέται το ξύλο? Και όμως Ναι!! Η ιδέα και η προσπάθεια να φορεθεί το ξύλο είναι ένα στοίχημα δύο νέων παιδιών από την Θήβα, του Τίμου και της Χαράς Κολυμπίρη.

Η επαφή με το ξύλο από την παιδική ηλικία και οι σπουδές πάνω σε αυτό, έδωσαν στον Τίμο και την Χαρά, μία απόλυτη γνώση του αντικειμένου. Από το δέντρο, τις περιοχές, τις ποιότητες, την χρήση και τη επεξεργασία, μέχρι την ιδέα, τον σχεδιασμό και την υλοποίησή της.

woodtim-p02
woodtim-p03
woodtim-p04
woodtim-p05
woodtim-p07

Η ιδέα, όπως τόσες άλλες ιδέες, γεννήθηκε μετά από ένα «ατύχημα». Μια μέρα έσπασε ο σκελετός από  τα ξύλινα γυαλιά  ηλίου του Τίμου, η επισκευή του οδήγησε στην κατασκευή ξύλινων σκελετών και στην δημιουργία της WoodTim.

Οι νέες προτάσεις ακολουθούσαν η μία την άλλη και δεν άργησαν να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν και άλλα χειροποίητα ξύλινα αξεσουάρ όπως παπιγιόν αντρικά, παιδικά και γυναικεία, γραβάτες, τσάντες, βραχιόλια και κολιέ, όλα από ξύλα εκλεκτής ποιότητας.

woodtim-p08
woodtim-p10
woodtim-p12
woodtim-p13

Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως σπάνια και «πολυτελείας» όπως ξύλο καρυδιάς, μασίφ ξύλο τριανταφυλλιάς, αφρικάνικο παντούκ, σφένδαμος, poplar άλλα και ποιο κοινά διαδεδομένα ξύλα όπως πεύκο, δρυς οξιά κλπ. Για την συντήρηση χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικά λάδια που αναδεικνύουν το ξύλο και δίνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Ο Τίμος μέσα από την άρτια γνώση των ξύλινων κατασκευών και η Χαρά μέσα από τα σχεδία της και την διεθνή παρακολούθηση της μόδας κατάφεραν να τοποθετήσουν τα προϊόντα της WoodTim σε πολλά καταστήματα πολυτελείας και να δώσουν στην εταιρείας τους εξαγωγικό προσανατολισμό, αφού ήδη τα προϊόντα τους βρίσκονται στην αγορά της Πολωνίας, στην Κύπρο και στην Αγγλία.

woodtim-p15
woodtim-p17
woodtim-p18
woodtim-p19
woodtim-p21
woodtim-p22

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Νέα προϊόντα
Πηγή: WoodTim


sxediastiko