Από τραπεζάκι σαλονιού σε τραπέζι φαγητού σε ένα δευτερόλεπτο

boulon blanc-table-p01

Προϊόν: White Top Table
Product Designer: Karim Fargeau
Εταιρεία: Boulon Blanc
Διαστάσεις: Υ. 40 εκ. – 74 εκ., Διάμετρος 95 εκ.
Χρώμα: Λευκό, Μαύρο
Υλικά: Ανοξείδωτος χάλυβας, λεύκα, δρυς
Βάρος: 12 κιλά
Χώρα: Γαλλία
Βραβείο: Prix découvertes Maison&Objet Paris Sept. 2015

Ο product designer Karim Fargeau σχεδίασε ένα τραπέζι, ιδανικό για μικρούς χώρους, που μετατρέπετε από τραπεζάκι του καφέ σε ένα τραπέζι φαγητού σε 1 δευτερόλεπτο. Το White Top Table της Γαλλικής εταιρείας Boulon Blanc είναι κομψό, λειτουργικό και κατασκευασμένο με υψηλής ποιότητας υλικά και εξαρτήματα.

boulon blanc-table-p02
boulon blanc-table-p03
boulon blanc-table-p04

Πίσω από την αναδίπλωση και την εύκολη χρήση, κρύβει στην πραγματικότητα ένα ευφυές πατενταρισμένο μηχανισμό, που αποτελείται από 300 εξαρτήματα που παράγονται και συναρμολογούνται στη Γαλλία.

Ο Karim Fargeau και το design team της εταιρείας Boulon Blanc, εργάστηκαν περισσότερο από 2 χρόνια για την ανάπτυξη του προϊόντος και δημιούργησαν 22 πρωτότυπα μέχρι την στιγμή της ολοκλήρωσής του White Top Table.

boulon blanc-table-p06
boulon blanc-table-p07
boulon blanc-table-p08

Η επιλογή τόσο του ονόματος Boulon Blanc, όσο και του λογοτύπου μόνο τυχαία δεν είναι τυχαία, αφού φωτογραφίζει με ακρίβεια την σχεδιαστική φιλοσοφία του παραγόμενου προϊόντος, και δείχνει την γέφυρα που υπάρχει ανάμεσα στην μηχανική και τον σχεδιασμό.

Boulon είναι η κατ’ εξοχή μηχανική εικόνα που αποτελείται από δύο στοιχεία: η βίδα και το παξιμάδι. Η μηχανική κατασκευή στηρίζεται σε ένα μπουλόνι που χρησιμοποιείται ως άξονας περιστροφής της επιφάνειας, ενώ η λευκή (Blanc) επιφάνεια είναι ένα σύμβολο απλότητας.

Η επαγγελματική προϋπηρεσία στον τομέα της αεροναυτικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει η ομάδα της Boulon Blanc, αποδεικνύει την ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στην κάθε λεπτομέρεια. Από την καμπύλη μέχρι τα ανοξείδωτα εξαρτήματα και από την επιλογή των ξύλων μέχρι τα φινιρίσματα, όλα δημιουργούν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα και δίνουν στο προϊόν διαχρονική αισθητική.

boulon blanc-table-p09
boulon blanc-table-p11
boulon blanc-table-p14
boulon blanc-table-p15

Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Κατηγορία: Νέα Προϊόντα
Πηγή: boulonblanc.com


sxediastiko