Η οδοντόβουρτσα που βιοδιασπάται και γίνεται λίπασμα έχει Ελληνική υπογραφή

be my flower-p01

Προϊόν: Be my Flower
Industrial Designer: Αναστάσιος Ντόκος
Graphic Designer: Πέτρος Κακούρος
Υλικό: Baboo
Χώρα: Ελλάδα

Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, η εξαφάνιση σπάνιων ειδών του ζωικού βασιλείου και η ερημοποίηση διαφόρων περιοχών, έχουν κάνει τους ανθρώπους να γίνουν περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και να σκέφτονται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήσουν. Η ανακύκλωση μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στη ζωή τους, καθώς καθίσταται σαφές ότι αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, έστω και την ύστατη στιγμή, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

be my flower-p02
be my flower-p04
be my flower-p05

Ένας Λαρισαίος είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει μια βιοδιασπώμενη οδοντόβουρτσα που θα ξεκινά τη διαδρομή της από το χώμα και θα καταλήγει ξανά εκεί. Η «Be my flower», όπως είναι το όνομά της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια συνηθισμένη πλαστική οδοντόβουρτσα. Η λαβή της είναι φτιαγμένη από βιοδιασπώμενο μπαμπού και μαλακές ίνες, και διατίθεται στην αγορά σε δύο μεγέθη, για ενήλικες και για παιδιά.

Η συσκευασία της αποτελείται εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά, είναι ΒΡΑ free, δεν περιέχει δηλαδή δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), τη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών κατασκευασμένα από πολυκαρβονικό πλαστικό και ο μέσος όρος ζωής της οδοντόβουρτσας ανέρχεται σε τρεις μήνες.

be my flower-p06
be my flower-p07
be my flower-p08

Η συνεισφορά στο περιβάλλον από μια τέτοια κίνηση είναι τεράστια εάν υπολογίσει κανείς τον τεράστιο αριθμό των οδοντόβουρτσων που χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής. Στην πραγματικότητα το προϊόν μετά τη χρήση του παίρνει το δρόμο για τη χωματερή στην οποία θα παραμείνει για  εκατοντάδες χρόνια. Λάβετε υπόψη πως για κάθε πλαστικό ποτήρι που πετάμε χρειάζονται 250 χρόνια για να διασπαστεί, ενώ για κάθε πλαστικό μπουκάλι ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από 450 χρόνια!

Με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς, εάν ο μισός πλανήτης χρησιμοποιεί οδοντόβουρτσα, τότε 1,2 τρισεκατομμύρια οδοντόβουρτσες έχουν πεταχτεί προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή στο περιβάλλον.

be my flower-p11
be my flower-p12
be my flower-p13 

Στην περίπτωση της «Be my Flower» όλα ξεκίνησαν όταν ο Αναστάσιος Ντόκος αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να εξαφανίσει κυριολεκτικά κάθε τι πλαστικό από το σπίτι του. Αντί για το υγρό σαπούνι σε πλαστική συσκευασία άρχισε να χρησιμοποιεί το κλασικό σε μορφή πλακέτας, πλαστικά ξυραφάκια για το ξύρισμα, αντικαταστάθηκαν με το κλασικό ξυράφι, μέχρι που έφτασε και στην οδοντόβουρτσα. Κάνοντας έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μπαμπού ήταν το ιδανικό υλικό για να δημιουργηθεί μια οικολογική οδοντόβουρτσα που δεν θα επιβάρυνε το περιβάλλον. Και εγένετο η «Be my Flower», σε συνεργασία με τον γραφίστα Πέτρο Κακούρο.

Και επειδή ο στόχος ήταν να μπορεί αυτό το καινοτόμο προϊόν να χρησιμοποιηθεί από το μέσο καταναλωτή, η τιμή του είναι εφάμιλλη με αυτή μιας συμβατικής οδοντόβουρτσας. Μάλιστα με κάθε αγορά μιας οδοντόβουρτσας “Be my Flower” τα 0,05 ευρώ πηγαίνουν για την ενίσχυση της προσπάθειας του «Taki’ s animal shelter» στην Κρήτη.

be my flower-p15 

Δημοσίευση: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Νέα Προϊόντα
Πηγή: fortunegreece.com


sxediastiko