Πολυχρηστικά έπιπλα.


polixristika-epipla_p24
Τα μικρά σπίτια ή οι μεγάλες παρέες, χρειάζονται ευέλικτα έπιπλα. Έπιπλα που μπορούν να αλλάξουν χρήση ή να αποθηκευτούν εύκολα ή ακόμη- ακόμη να έχουν διττή χρήση.

Η πολυλειτουργικότητα των επίπλων για χώρους με περιορισμένα τετραγωνικά, δεν αποτελεί μόνο ανάγκη αλλά ενίοτε είναι μονόδρομος.

Σε αυτές τις απαιτήσεις έρχονται να ανταποκριθούν οι δημιουργικές ιδέες, πολλών  designers που έχουν σχεδιάσει παρόμοια ευέλικτα και πολυχρηστικά έπιπλα.

Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τις σχεδιαστικές προτάσεις τριών designers, που με την φαντασία τους και την σχεδιαστική τους δεινότητα, προσπαθούν να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις.

polixristika-epipla_p01
Καρέκλα 'Piana' του Άγγλου αρχιτέκτονα Sir David Chipperfield.

Αν χρειάζεστε περισσότερες καρέκλες για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, η πτυσσόμενη καρέκλα 'Piana' του Άγγλου αρχιτέκτονα David Chipperfield που σχεδιάστηκε για την Alessi και παράγεται από την εταιρεία Parma Lamm, είναι ιδανική λύση.

Κατασκευάζεται από 100% ανακυκλώσιμο πολυπροπυλένιο και υαλονήματα, με ματ αντιολισθητικό φινίρισμα. Χρησιμοποιεί ένα ένα μόνο σημείο περιστροφής για το άνοιγμα και κλείσιμο. Το συνολικό της βάρος είναι 4,8 κιλά και παράγεται σε έξι διαφορετικά χρώματα.

polixristika-epipla_p22
SWEETCH18 Chair by Benoit Lienart
.

Ο Γάλλος σχεδιαστής Benoit Lienart, σχεδίασε την πολυθρόνα SWEETCH18, που με μία κίνηση σε τραπεζάκι σαλονιού. Ή μήπως σχεδίασε ένα coffee table που μετατρέπεται πανεύκολα σε πολυθρόνα με μπράτσα?

Όπως κι αν το περιγράψουμε το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Ένα πολυχρηστικό έπιπλο για μικρούς χώρους.

Η SWEETCH18 είναι χειροποίητη και επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στην ετήσια έκθεση L’Observeur du Design 2011, σκοπός της οποίας είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει ένα προϊόν που προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των σχεδιαστών.

Η πολυχρηστική καρέκλα δημιουργήθηκε από το εργαστήριο σχεδιασμού και καινοτομίας Cerekarery. Το εργαστήριο Cerekarery δημιουργήθηκε το 2007, σε συνεργασία με τους σχεδιαστές από την κινεζική Institute of Industrial Design στο Dong Guan και το γραφείο HCC.

Τα υλικά της SWEETCH18 είναι ξύλο teak, αλουμίνιο, λακαρισμένο MDF και δερμάτινο μαξιλάρι για άνετο κάθισμα, είναι όλα ανακυκλώσιμα.

Κομψή, με πολλούς συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων, με ιδανικές διαστάσεις 90x90x36 εκ. και εύκολη στην χρήση της, η σχεδιαστική πρόταση του Benoit Lienart σίγουρα θα βρει την θέση της σε μικρά σπίτια.

polixristika-epipla_p30
Bookseat by Mani Mani.

Η χειροποίητη πολυθρόνα Bookseat του Καναδού designer Mani Mani, σίγουρα θα βρει την θέση της σε μικρές ή και μεγαλύτερες κατοικίες αφού συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του πολυχρηστικού επίπλου.

Η Bookseat είναι ένα κάθισμα με ενσωματωμένη βιβλιοθήκη και παιχνιδιάρικες καμπύλες. Η σχεδιαστική πρόταση του Mani Mani, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε συγκέντρωσε πολύ θετικά σχόλια και αναφερόταν ως ένα από τα δέκα προϊόντα που έπρεπε κάποιος να δει στην έκθεση Interior Design Show 2008, στο Τορόντο.

Μετά από ένα επιτυχημένο λανσάρισμα το 2008, η Bookseat έχει περάσει από κάποιες μικρές αλλαγές και επανακυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2011.

Η παραγωγή της Bookseat, περιορίζεται σε 100 μοναδικά και αριθμημένα κομμάτια και οι διαστάσεις της είναι 60x92x84,3 εκ.

Απλότητα και ευχρηστία, χαρακτηρίζουν τα πολυμορφικά αυτά έπιπλα που είναι χρήσιμα σε κάθε μικρό σπίτι, αλλά και τόσο όμορφα που ταιριάζουν και σε μεγαλύτερα.


Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: alessi.com, outdoorzgallery.com,
fishtnk.com


sxediastiko