Όργανα γυμναστικής ή γλυπτά για το σαλόνι?


Alias-Home_Gym-Office-starck-quitllet_p01
Ο Philippe Starck ξανακτύπησε! Αυτή τη φορά και σε συνεργασία με τον Ισπανό σχεδιαστή Eugeni Quitllet, σχεδίασαν μία σειρά πρωτότυπων οργάνων γυμναστικής για το σπίτι και το γραφείο.


Όργανα τόσο λειτουργικά και κομψά σχεδιασμένα που φαίνονται σαν γλυπτά σύγχρονης τέχνης και που σε καμία περίπτωση δεν κρύβονται μετά την χρήση τους.

Βαράκια του 1 και 2 κιλών που όταν δεν χρησιμοποιούνται, φυλάσσονται σε μία εντυπωσιακή βάση αποθήκευσης που σαν οπτικό σύνολο δίνουν μία ελικοειδή βέργα. Σκοινάκι από πορτοκαλί pvc ή δέρμα με ρυθμιζόμενο μάκρος και εργονομικές λαβές αλουμινίου που συνοδεύεται από
Alias-Home_Gym-Office-starck-quitllet_p17
γάντζο για να κρεμιέται στον τοίχο. Δερμάτινο στρώμα γυμναστικής, που όταν διπλωθεί μετατρέπεται σε ένα απλό δερμάτινο ντοσιέ. Καινοτόμα βαράκια που μοιάζουν με κοσμήματα για τον καρπό και τον αστράγαλο, που το βάρος τους αυξομειώνεται ανάλογα με το βάρος που προστίθεται στους οβάλ οφθαλμούς. Γάντζος για τέντωμα και για ενίσχυση των κοιλιακών και θέση άσκησης για να κρατάει το σώμα σε τέλεια θέση.


Η σχεδιαστική φιλοσοφία συγκεντρώνεται στην λογική της απαραίτητης καθημερινής άσκησης, χωρίς την ανάγκη αποθήκευσης των οργάνων. Αντίθετα, η σειρά Home Gym Office που σχεδίασαν για την Ιταλική εταιρεία Alias αποτελείται από καινοτόμα, λειτουργικά και πολυτελή όργανα γυμναστικής, που ο χώρος φύλαξης τους είναι το σαλόνι ή το γραφείο σας.Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα προϊόντα
Πηγή: image © designboom, designgadget.comsxediastiko