Κουζίνα σχεδιασμένη για υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες και εργένηδες.


kitchen02_overviewB_copy
Η κουζίνα αυτή σχεδιάστηκε για την ενενηντάχρονη γιαγιά του σχεδιαστή, ο οποίος έβλεπε ότι τα χρόνια που πέρασαν την κάνουν να προσπαθεί έντονα για όλα όσα εμείς θεωρούμε αυτονόητα και εύκολα.

Αυτό οδηγεί σε έλλειψη ανεξαρτησίας, όχι μόνο τους υπερήλικες αλλά και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η προτεινόμενη λύση είναι μία κουζίνα μικρή για να μειώσει τον χρόνο και τον κόπο των περιττών κινήσεων, αλλά και πρακτική με χώρο ελεύθερο κάτω από τον πάγκο για να χωράει καρέκλα.

Ο νεροχύτης είναι σχεδιασμένος για να μπορεί να ακουμπήσει ο χρήστης για πιο ξεκούραστη προετοιμασία του φαγητού, παράλληλα έχει ένα διαχωριστικό που χωρίζει εύκολα τον νεροχύτη σε τμήματα, για μεγαλύτερη ευελιξία.

Ο σχεδιασμός του πάγκου είναι τόσο προσεκτικά μελετημένος, που αν χυθεί υγρό από αδέξια χρήση, να μην λερωθεί ο χρήστης.

kitchen02_panB_copy
Δύο ένθετα δοχεία, που έχουν την δυνατότητα να αδειάσουν από την κάτω πλευρά με την πίεση ενός διακόπτη και παράλληλα γεμίζουν νερό κατευθείαν από την βρύση, εξυπηρετούν στην αποφυγή μεταφοράς σκευών γεμάτων με νερό. Ένας αισθητήρας, ελέγχει τα δοχεία και προστατεύει από πιθανή υπερχειλίσει. Τα δοχεία αυτά που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ένθετες κατσαρόλες ή τηγάνια, καθαρίζουν ιδιαιτέρως εύκολα και απαλλάσσουν τον χρήστη από την ανάγκη μαγειρικών σκευών, αλλά και από το βάρος μεταφοράς και αποθήκευσης. Ακριβώς δίπλα, δύο εστίες μαγειρέματος μετατρέπονται με ευκολία σε grill.

Πολύ πρακτικός, ευκολόχρηστος και ευδιάκριτος είναι ο σχεδιασμός τόσο των γραφικών που καθοδηγούν με ευκολία τον χρήστη για την σύνδεση διακοπτών- λειτουργίας, όσο και οι ίδιοι οι διακόπτες με τους μεγάλους αριθμούς.

Το σύστημα έχει την δυνατότητα να αυξομειώσει το ύψος του, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί με ευκολία και από άλλους χρήστες.

Ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα προϊόν, για να κάνει εύκολη την ζωή της γιαγιάς του και τελικά κατασκεύασε ένα μοναδικό προϊόν που απευθύνεται και εξυπηρετεί με μοναδικό τρόπο πολλές κατηγορίες ανθρώπων.

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα προϊόντα
Πηγή: yankodesign.com, producttank.squarespace.com


sxediastiko