Παγκάκι εξωτερικού χώρου απο Accoya.

pagaki-apo-accoya p01Το Design Lab Athens παραμένοντας πιστό στην προσπάθειά του για προβολή και ανάδειξη όλων των πτυχών και εκφάνσεων του Σύγχρονου Design, έφερε το κοινό σε άμεση επαφή με απτά παραδείγματα επίκαιρης δημιουργικότητας, installations, γλυπτά, κατασκευές και αντικείμενα, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, οι Έλληνες δημιουργοί και designers παραμένουν δυναμικοί και δραστήριοι.

Στην έκθεση Design Lab Athens, έλαβε μέρος και το το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας που παρουσίασε επιλεγμένες δουλειές των σπουδαστών και αποφοίτων του.

Ένα από τα εκθέματα στην έκθεση Design Lab 2012, ήταν το Παγκάκι εξωτερικού χώρου με δύο τρόπους χρήσης, το οποίο αποτελούσε και την πτυχιακή εργασία του σπουδαστή του τμήματος Απόστολου Μουστάκα.

Το Παγκάκι εξωτερικού χώρου, είναι μια ιδέα που εξυπηρετεί δύο διαφορετικές ανάγκες μας. Τη ξεκούραση και τη χαλάρωση. Μια μικρή στάση για ξεκούραση, προσφέρει το επάνω μέρος, χαλάρωση με ένα βιβλίο και απόλαυση μιας ηλιόλουστης μέρας το κάτω μέρος. 
 

Το Παγκάκι εξωτερικού χώρου, είναι κατασκευασμένο από τροποποιημένη ξυλεία Accoya. Η ξυλεία Accoya wood, είναι τροποποιημένη ξυλεία πεύκης. Η διόγκωση του ξύλου μειώνεται στο 2%, η βιολογική ανθεκτικότητα έναντι μυκήτων και εντόμων αυξάνεται δραματικά. Η ξυλεία Accoya ανήκει στην"κλάση 1" όπως τα τροπικά είδη Teak, Red Meranti & Merbau. Έχει περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, είναι πράσινο προϊόν, πιστοποιημένο και μπορεί να ανακυκλωθεί.

Tο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας είναι ένα δυναμικό τμήμα με πολλές δράσεις και δραστηριότητες! Η εμμονή του Τμήματος στην υψηλή ποιότητα της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της εφαρμοσμένης έρευνας, πρόσθετα δε στην πολύ στενή και άμεση σύνδεση με την ελληνική πράξη και παραγωγή, έχουν διαμορφώσει ένα ιδανικό περιβάλλον για νέα παιδιά (σπουδαστές που μελετούν και εντρυφούν στο εξαιρετικό ξύλο και στο πανέμορφο έπιπλο!

 

Παγκάκι εξωτερικού χώρου απο Accoya.
Σχεδιαστής: Απόστολος Μουστάκας
Διαστάσεις: 180x46x105 cm
Υλικά: τροποποιημένη ξυλεία Accoya
Υλοποίηση: Κατασκευάστηκε στα εργαστήρια του Τμήματος.


Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: idkar.blogspot.gr

 

sxediastiko