Έπιπλα από χαρτόνι.

Kubedesign 1Τα Έπιπλα από χαρτόνι δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πρωτοποριακοί σχεδιαστές όπως ο Frank Gehry ανακαλύψουν  τις δυνατότητές τους. Ξεκινώντας από την Wiggle Chair του Frank που κατασκευάστηκε για λογαριασμό της εταιρείας επίπλων Vitra, έχουμε τώρα  φτάσει σε πιο πολύπλοκες φιγούρες, καινοτόμα κομμάτια και παιχνιδιάρικο μορφές.

Μια τέτοια δημιουργία  σχεδιάστηκε από τον Roberto Giamucci για λογαριασμό της Kubedesign αναπτύσσοντας  τη νέα συλλογή επίπλων τους. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει έπιπλα όπως πολυθρόνες, ράφια,  τραπέζια, καρέκλες, φωτιστικό δαπέδου κ.α. Ενσωματώνοντας χρώμα στο χαρτόνι τα έπιπλα της Kubedesign προσελκύουν  την προσοχή. Ορθογώνια ράφια σε κομψό και μοντέρνο μαύρο ή πράσινο  χρώμα, κόκκινη ρετρό πολυθρόνα, όλα κατασκευασμένα με τόσο έξυπνο τρόπο, αποκρύπτοντας σχεδόν το υλικό κατασκευής τους, έχουν διαμορφώσει μια όμορφη και ενδιαφέρουσα συλλογή επίπλων από χαρτόνι.  

Η Kubedesign είναι  ιταλική εταιρεία που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από  έπιπλα φτιαγμένα από χαρτόνι και ότι άλλο υλικό θεωρείται ως πράσινο. Η εταιρεία έχει πειραματιστεί σχεδόν με όλες τις λύσεις, από αρθρωτά ράφια από χαρτόνι μέχρι και χαλιά,  προσπαθώντας  να ωθήσει τις δυνατότητες αυτού του φθηνού και ανακυκλώσιμου υλικού.


Δημοσίευση: Χριστίνα Κατσίκη
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγές: contemporist.com, kube-design.it

sxediastiko