Πολυμορφικά έπιπλα. Η έξυπνη λύση των μικρών χώρων.

polimorfika-epipla-CleiΟι βιομηχανικοί σχεδιαστές και οι εταιρείες κατασκευής επίπλων, έχουν ενσκήψει εδώ και πολλά χρόνια στον σχεδιασμό ιδιαίτερων πολυμορφικών επίπλων. Ακολουθώντας τα βήματα του πάνσοφου λαϊκού αρχιτέκτονα, που στη προσπάθειά του να καλύψει όλο και περισσότερες ανάγκες σε μικρούς χώρους, ανακάλυπτε την αξία των πολυχρηστικών επίπλων. Τα παλιά μπαουλοντίβανα ή οι πολυθρόνες που το βράδυ άνοιγαν για να φιλοξενήσουν τον επισκέπτη, αναβαθμίστηκαν σε εργονομικά και καινοτόμα έπιπλα, υψηλού design.

Μία από τις εταιρείες που εργάζονται αποκλειστικά πάνω στα πολυμορφικά έπιπλα που εξυπηρετούν με εύκολο τρόπο την ανάγκη ύπνου-διημέρευσης και χώρου εργασίας, είναι η Ιταλική εταιρεία Clei.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1962, στην πόλη Brianza, στην Βόρεια Ιταλία και με όπλα της, την έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογία και την αισθητική, σχεδιάζει και κατασκευάζει έπιπλα που δίνουν την δυνατότητα της άνετης διαβίωσης σε μικρούς χώρους.

Γραφεία που γίνονται κρεβάτια, ντουλάπες που φιλοξενούν άνετα διπλά κρεβάτια με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, καναπέδες που με μια κίνηση μετατρέπονται σε κουκέτες, βιβλιοθήκες που περιστρέφονται για να εμφανιστεί ένα κρεβάτι και πολλά άλλα και όλα αυτά εύκολα, γρήγορα και το σημαντικότερο άκοπα.

Η φιλοσοφία της εταιρείας και η αναζήτηση νέων λύσεων, της έδωσε βραβεία σχεδιασμού, μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στους χρήστες έξυπνες λύσεις για τους μικρούς τους χώρους.   


 

 

Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: clei.it


sxediastiko