Τα πτυσσόμενα έπιπλα της Christy Oates.

Christy-Oates p01Πολλά σπίτια, λόγω χώρου ή αυξημένων αναγκών, έχουν ανάγκη από πτυσσόμενα και ευέλικτα έπιπλα ώστε να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες. Φανταστήτε το γραφείο μελέτης ή ένα ακόμη σκαμπό για την παρέα αας, να είναι ο πίνακας στο σαλόνι σας.

Τρελή ιδέα? Κι όμως η Αμερικανίδα σχεδιάστρια Christy Oates με κόντρα πλακέ, εξεληγμένα μηχανήματα λέιζερ και όπλο της τις αρχές του origami, σχεδιάζει και κατασκευάζει πτυσσόμενα επιτοίχια έπιπλα!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι το origami είναι η Ιαπωνική τέχνη της αναδίπλωσης χαρτιού. Από ένα μόνο διπλωμένο φύλλο χαρτιού παρουσιάζεται ένα μοντέλο χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί ταινία, κόλλα, ψαλίδι, ή άλλα εργαλεία. Εξελικτικά στο καθαρό origami, προστέθηκαν και πολλές άλλες μορφές, αρκετές από τις οποίες είναι γνωστές σε όλους μας, π.χ. τα παιδικά βιβλία ή οι ευχητήριες κάρτες, που όταν ανοίγουμε την σελίδα ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη κατασκευή.

Τα έπιπλα της Christy Oates, είναι κατασκευασμένα με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και διεργασιών κοπής και μερικά από τα έπιπλά της προστέθηκαν στη μόνιμη συλλογή του Smithsonian American Art Museum.

Η Christy Oates ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον σχεδιασμό επίπλων στο San Diego State University και η διατριβή της γράφτηκε στο περιοδικό American Woodworker magazine.

 Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα:
Νέα Προϊόντα

Πηγή: cargocollective.com, origami-resource-center.com
sxediastiko