Πολυχρηστικά πτυσσόμενα έπιπλα.

polyxristika-epipla p06Οι οικονομικές συνθήκες, οδηγούν όλο και περισσότερους είτε να εγκατασταθούν σε οικονομικότερες κατοικίες με λιγότερα τετραγωνικά είτε να επιστρέψουν στα πατρικά τους. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, μπορεί να μειώνονται τα τετραγωνικά αλλά όχι και οι ανάγκες, οι οποίες απλά συμπιέζονται.

Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος. Τα πολυχρηστικά έπιπλα. Και με αυτά έχουν ασχοληθεί πολλοί βιομηχανικοί σχεδιαστές.

Πως θα σας φαινόταν ένας πίνακας που γίνεται καρέκλα ή ένας καθρέπτης που ανοίγει για να γίνει τραπέζι? Έξυπνες και πρακτικές ιδέες που μπορούν να βρουν εφαρμογή παντού. Από το φοιτητικό διαμέρισμα και το εξοχικό μέχρι την κύρια κατοικία.


Καρέκλα Mona Lisa.
Σχεδιασμένη από τον Κορεάτη Kwang Hoo Lee, ο πίνακας με θέμα την Mona Lisa, μετατρέπεται σε καρέκλα. Σίγουρα μια διαφορετική προσέγγιση από τις καρέκλες που είχε σχεδιάσει ο Dror Benshetrit's, αλλά σίγουρα και οι δύο σχεδιαστικές ματιές, είναι το ίδιο πρακτικές.  

Ο καθρέπτης που γίνεται τραπέζι.
Το κομψό έπιπλο είναι σχεδιασμένο από την Ιταλική εταιρεία επίπλων Porada. Ένας μεγάλος καθρέπτης στο σαλόνι, με απλές και γρήγορες κινήσεις ξεδιπλώνει και μετατρέπεται σε τραπέζι, για να δεχθεί την οικογένεια ή τους φίλους.
 
Folding table.
Πίνακας ανακοινώσεων που ξεδιπλώνει εύκολα για να υποδεχθεί τον φοιτητή ή την φοιτήτρια, αλλά και με εύκολο τρόπο να δημιουργηθεί μία γωνία μελέτης. Ο Endrit Hajno, σχεδίασε αυτό το μινιμαλιστικό πτυσσόμενο έπιπλο που δίνει λύση στην ανάγκη εξεύρεσης χώρου μελέτης.


Δημοσίευση: Μίκα Παπαδοπούλου
Θέμα: Νέα Προϊόντα

Πηγή: hoosdesign.com, porada.it, endrithajno.com
sxediastiko