Έκθεση DESIGN FOR LIFE.

 

2
Οι ερωτευμένοι με το design θα έχουμε και φέτος την χαρά να το απολαύσουμε στην 2η διοργάνωση DESIGN FOR LIFE.
Από τον Antonio Gaudi στον Philippe Stark ή αλλιώς 150 χρόνια design. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εκθέματα designer’s και αρχιτεκτόνων από  μουσεία design, εταιρείες παραγωγής των προϊόντων, ιδιωτικές συλλογές και galleries.
Παράλληλα η έκθεση περιλαμβάνει αφιέρωμα σε τρία μεγάλα κινήματα του 20ου αιώνα. Στο κίνημα “MEMPHIS”, στο κίνημα “ALCHIMIA” και στο κίνημα “DE STIJL” και την ενότητα "museum classics".

Περισσότερος χώρος θα δοθεί φέτος σε νέους Έλληνες σχεδιαστές και design art studios για να προτείνουν νέες ιδέες και νέα σχήματα ενίοτε απαλλαγμένα από αγκιστρώσεις και στερεότυπα.

1
Οι αρχιτέκτονες Αλέξανδρος Τριποδάκης και ο Θεοφάνης Μπομπότης (BOBOTIS ARCHITECTS) θα παρουσιάσουν 2 σημαντικά έργα τους.
Lighting Architecture και εφελκυόμενες κατασκευές θα παρουσιάσουν οι αρχιτέκτονες Θωμάς Γραβάνης και Ελευθέριος Πισκιτζής. Με αντιπροσωπευτικά τους έργα συμμετέχουν οι σχεδιαστές Point Supreme Architects, Αλεξάνδρα Τσουκαλά, Λυδία Χαϊδά, Ζακόπουλος– Meneghini, AFU, Νεφέλη Κονταρίνη.

Designers και αρχιτέκτονες που ξεχωρίζουν με την πρωτοπόρα σκέψη τους και τις δυναμικές προτάσεις τους, καλούνται να μας μυήσουν στο design για ένα κόσμο που αλλάζει.

 2η DESIGN FOR LIFE
Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20.00
Πολιτιστικό Κέντρο “ΜΕΛΙΝΑ”
Οδός: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο
Επιμέλεια & διοργάνωση έκθεσης: Αγγελική Φιλανδριανού
Διάρκεια έκθεσης: 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2011
Υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών


sxediastiko