Το δέντρο που παράγει ηλεκτρική ενέργεια

aeroleaves by newwind-p01

Προϊόν: Biometric Energy Trees - Aeroleaves
Εταιρεία: NewWind
Ισχύς: 4.1 kW
Ύψος: 10 μ.
Πλάτος: 8 μ.
Βάρος: 4 Τόνοι
Χώρα: Γαλλία

Οι φυσικοί πόροι μετά από δεκαετίες εντατικής καταστροφής έχουν πλέον μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό ενώ μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος από τις ακτιβιστικές οργανώσεις για την ταχεία εξάντληση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την περιβαλλοντική ρύπανση, έχουν αρχίσει επιτέλους να εφαρμόζονται εναλλακτικές πηγές καθαρής ενέργειας και μέσω των διεθνών οργανισμών να απαιτείται πλέον από τα κράτη να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.

aeroleaves by newwind-p02
aeroleaves by newwind-p03
aeroleaves by newwind-p04
aeroleaves by newwind-p05
aeroleaves by newwind-p06

Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν πλεονεκτήματα αλλά και αρκετά μειονεκτήματα, που οι εντατικές έρευνες προσπαθούν να επιλύσουν.

Εστιάζοντας την προσοχή μας στις αιολικές μηχανές υπάρχει η άποψη ότι δεν είναι κομψές από αισθητική άποψη κι ότι προκαλούν θόρυβο και θανάτους πουλιών. Η εξέλιξη όμως της τεχνολογίας τους τείνει να διορθώσει αυτά τα προβλήματα.

aeroleaves by newwind-p07
aeroleaves by newwind-p08aeroleaves by newwind-p09

Η Γαλλική NewWind είναι μία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον επανασχεδιασμό και την κατασκευή αιολικών μηχανών με υψηλή αισθητική, με στόχο την εγκατάστασή τους στον αστικό και περιαστικό ιστό, με την ίδια ευκολία που μπορούν να τοποθετηθούν στις αγροτικές περιοχές.

Τα Biometric Energy Trees – Aeroleaves μοιάζουν με μεγάλα δέντρα που τα φύλλα τους είναι τα αρθρωτά εξαρτήματα (πτερύγια) που τροφοδοτούν το σύστημα παραγωγής ενέργειας της ανεμογεννήτριας.

Κείμενο: Μαρία Λελεδάκη
Κατηγορία: Τεχνολογία
Πηγή: newwind.fr


sxediastiko